2009. 03. 10.

23. Invitál az Invitel

Hosszú história ez.
Pár hónapja valahogy aláíratták a nagyanyámmal, a szerződést az inviteles néptoborzók, mondván, hogy csak egy tékomos' szerződést, a hűségnyilatkozatot kell aláírnia és így továbbra is a telefontársaság kezeli az öreglány dolgait. Nincs semmi humbug, nincs semmi áremelés, nincs semmi cécó, válság ide, vagy oda. Az üzlet megköttetett, az öreglány pedig aláírt.
Egyszer csak megjelentek a postaládában az inviteles csekkek. Ennek kapcsán befáradt a mami a tékomhoz', hogy mi a szar ez, mert Ő csak egy hűségnyilatkozatot írt alá a telefontársaságnál, de ott azt közölték vele, hogy nincs semmi baj, menjen haza Ő továbbra is a téhez tartozik.
Az Invitel pedig továbbra is küldte a számlákat. Azok pedig visszaküldésre kerültek a postások által. Novemberben pedig már megszüntették a telefonvonalát, mondván, hogy tartozik az invitelnek. Az ünnepek alatt egy deka telefonvonala sem volt az öregasszonynak, így aztán kissé feszülten befáradtunk tékom' központi irodájába, hogy megtudjuk, hogy mi az ábra, hiszen a telefontársaságnál nem volt elmaradása... Ott végigtelefonálgatták a kedvünkért az atyaúristent is, mire egy inviteles kollégát sikerült elérniük. Ő arról tájékoztatott minket, hogy nincs mese kikapcsolták a szolgáltatást, hiszen nem lettek befizetve a csekkek. Ezen fenn is akadtam, hiszen nem értettem, hogy hogyan lehet az, hogy egyszerre két telefontársaság kezel egy ügyfelet??!
Na ott derült ki, hogy a "hűségnyilatkozat" egy új szerződés volt, ami azt tartalmazta, hogy a tékom' adja a vonalat, míg az invitel számlázza a forgalmat és a percdíjjakat. Persze nyugodjunk meg, hiszen újra küldik majd az inviteles csekkeket és amint befizette a mami az elmaradását, akkor tudják csak elfogadni azt, hogy mi nem tartunk igényt az invitel szolgáltatásaira.
Na ahogy én harangönteni mentem, Ők úgy küldték a csekkeket, így ismét befáradtunk a nagy tékomhoz, hogy mit tehetnénk, hogy végre tudjon telefonálni a mami, ha netán valami segítségre lenne szüksége. Nem tudtak mást ajánlani, csak azt, hogy menjünk el Gödöllőre, mert csak úgy tudjuk elintézni ezt az inviteles dolgot. Én ma erre szenteltem ezt a mai napot, de ha bizonyos dolgok nem úgy alakulnak én biztosan nem állok jót magamért!!! Kerítek valami puskát esküszöm!
Pláne, hogy cipelnem kell magammal az öreglányt, aki már rosszul lát, nehezen jár és nehezen fog fel dolgokat.
Egyébként pedig itt van egy kis infó a szóban forgó cégről, úgy hogy ha lehet kerülni kell jó messzire őket!

2 megjegyzés:

Makka írta...

Sok sikert, szerintem ez az egész nem lesz egy egyszerű eset... :(

Mrs. Sway Jesse James írta...

Velünk is bepróbálkoztak, cégnél is itt is, hihetetlen sunyi mód csinálják.:S